Dictatura instaurata de dragul parlamentarilor – cenzura aprobata prin vointa alesilor

29 10 2007

Modificarile aduse Codului Penal pedepsesc, in prima instanta, jurnalistii care au probe viabile in orice proces, adica probe audio si video, care, evident, ar afecta in prmul rand imaginea personalitatilor si implicit a institutiilor reprezentate in diferite instante de personajele incriminate prin probele respective.

O astfel de restrictionare a dreptului la libera exprimare, un drept constitutional,  nu prea starneste dispute in randul reprezentantilor mass-media si implicit ale societatii civile.  Cu exceptia APADOR-CH, care a condamnat public acest act de represiune, majoritatea cotidianelor au titrat saptamana trecuta pe prima pagina modificarile aduse si cam atat. L-am mai auzit pe Andrei Gheorghe cand a spus ca va protesta in fata TVR, sub argumentul ca Sassu este in spatele acestei campanii.  Oricum, trebue sa recunosc ca ma deranjeaza cand vad un material in presa care nu are o sursa, dar asta nu inseamna ca trebuie sa faca cineva sapte ani de puscarie pentru asta.

 Cred ca aceste modificari au drept scop reabilitarea Romaniei pe plan intern si international, tinand cont de raportul CE privind coruptia, care se axeaza, in principal, pe dezvaluirile din presa. Un sistem dictatorial impus de la Cotroceni din simplul motiv ca Basescu prefera comunicarea institutionala, la fel ca pe vremea cand era ministru al Transporturilor. Din pacate pentru actualul presedinte, fosta purtatoare de cuvant, Adriana Saftoiu, prefera comunicarea pe surse, asa cum era ea obisnuita de pe vremea cand lucra la Mediafax, cand astepta pe scari sa obtina prima o declaratie pentru ca lucra la o agentie de presa.  Dar acum, cand Basescu isi permite sa fure de la jurnalisti, cand cea mai inalta autoritate din statul asta isi permite sa califice public un editor ca fiind gaozar sau sa-i faca o propunere indecenta, tot public, unui reporter care, ciudat, dar este acreditat pe PSD, ma face sa cred ca deja nu mai conteaza ce scrie in lege.

Chiar daca Basescu ar viola pe careva si s-ar afla, oricum presedintele are imunitate, deci, nu va putea fi judecat pentru asta decat dupa ce nu ar mai fi presedinte. Deci, in fata poporului ar aparea ca un om care a gresit a mia oara si care nu plateste in niciun fel pentru ororile comise. Pe modelul celui care ne conduce si care poate face orice se axeaza  si mentalitaea poporului roman, care crede ca poate face orice fara sa plateasca si astfel, cu un asemenea presedinte, indiferent de legislatia adoptata, imaginea Romaniei va fi din ce in ce mai proasta.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: