Italia, Romania, UE … reprezentata de interdictitii

3 11 2007

Am zis ca nu voi scrie despre conflictele dintre Italia si Romania, caci este un conflict unidimensional, care vine doar dinspre partea italiana, sub un pretext de toata comedia: ca un roman a ucis o italianca. Scriu totusi pentru ca simt nevoia sa-mi exprim compasiunea pentru toti cei care pun botul la astfel de nimicuri  (ma refer la poporul italian si la cei din forurile UE), care nu au decat un singur scop: denigrarea Romaniei.

Masura aberanta luata de guvernul italian, expulzarea romanilor din Italia, se justifica doar prin uciderea unei italience de un roman. Ma intreb, in aceste circumstante, daca mafia italiana regasita in Romania in ultimii ani nu ar fi trebuit sa le dea de gandit autoritatilor de la Roma, pentru ca membrii diverselor familii au ucis mai mult de un roman, chiar daca lucrul asta nu a aparut in presa. Sau, daca ma gandesc mai bine, baza de lucru a tuturor institutiilor din UE, adica si a celor din Italia, este imaginea si nidecum realitatea. Atunci, le dau dreptate italienilor si spun ca si Romania ar trebui sa i-a masuri mult mai dure decat cele pe care le-a luat Italia, si sa permita accesul in tara doar diplomatilor italieni, iar orice italian care nu se regaseste in aceasta postura sa fie judecat in aici si condamnat la sute de ani de puscarie pentru ca este italian si pentru ca se aplica perspectiva comerciala ca orice italian este mafiot. Spun ca ar trebui pedepsiti atat de aspru pentru ca, majoritatea romanilor isi duc traiul in Italia si in Spania. De acolo vin cu bani in tara. Jenant.

Foarte interesanta in aceste zile mi s-a parut pozitia pe care membrii UE au luat-o: nu cunosteau situatia. Cred ca e prea putin interesant pentru ei daca Romania are vreo interdictie, tinand cont de atitudinea represiva a nemtilor impotriva noastra.

Ce m-a surprins si mai mult a fost campania Realitatea de a-i pune pe romani sa spuna daca sunt mandrii ca sunt romani. Jenant.

O campanie mai interesanta este cea a lui Vlad Petreanu, initiata la el pe blog, prin care romanii sa aprinda cate o lumanare la sediul fiecarie institutii sau organizatii italiene din Romania, in semn de solidaritate cu durerea italienilor cu privire la uciderea italiencei de un conational. O campanie pentru care am toata stima, chiar daca este, practic, contracampania pentru Realitatea.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: