Simbolurile Romaniei pentru o belgianca venita cu bursa Erasmus in Romania: Fornetti, Dacia, palinca, tigani, clima

3 11 2007

Am avut ca tema pentru scoala sa prezentam cinci simboluri ale unei tari membre ale UE. Din pacate, o colega din Belgia, venita in Romania cu bursa Erasmus, a ales sa prezinte cinci simboluri ale Romaniei.

Pentru ea, unul din simbolurile Romaniei era clima, in perspectiva celor patru anotimpuri.

Un alt simbol ales de ea, pe baza de observatie, era Fornetii. Mai exact, ea a prezentat multitudinea chioscurilor din Capitala si si-a sustinut punctul de vedere prin prisma faptului ca in Romania si in Italia sunt cele mai mari piete de desfacere.

O alta idee mareata a belgiencei a fost sa vorbeasca de tigani ca „ambasadori” ai Romaniei in orice circumstante pentru ca a vazut foarte multi tigani si in Romania, dar si la televizor.

Studenta a mai comis-o cand a vorbit despre palinca tot ca un simbol al Romaniei, fara a avea habar de impartirea Romaniei pe regiuni.

Cel mai penibil moment a fost prezentarea „Daciei” ca simbol romanesc pe motiv ca, intr-un periplu prin tara, belgianca a observat ca populatia se plimba cu Dacia.

Si mai jenant pentru belgianca, viitoare jurnalista, a fost ca a avut la dispozitie o saptamana sa se documenteze pentru tema asta. Nu cititi gresit. Acesta este exemplul care confirma regula ca orice natie isi are prostii ei.

UPDATE

Scopul acestui post nu este sa-mi denigrez colega in cauza, ci sa demonstrez ca nu trebuie judecata o persoana dupa tara de provenieta, ca nu trebuie aplicate prejudecatile, indiferent de situatie.

Multumesc Marianei pentru ca m-a informat ca, in Belgia, din cauza sistemlui de invatatamant prelungit, ajungi jurnalist abia la 30 de ani, fapt care ma face sa sper ca tipa in cauza va invata regulile elementare pana atunci si le va aplica.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: