Sarkozy a plecat azi in Ciad pentru a-i aduce acasa pe cei trei jurnalisti francezi si pe cei patru spanioli acuzati de rapire si complicitate

4 11 2007

Potrivit AFP, presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a mers azi in Ciad pentru a-i aduce acasa pe cativa dintre cei 17 europeni implicati in scandalul legat de rapirea a peste o suta de orfani aflati in zona N’Djamena din Ciad. AFP mai scrie ca presedintele francez a mers in Ciad si pentru a vorbi cu presedintele Idriss Deby Itno despre soarta francezilor acuzati de rapire. Agentia franceza de presa sustine ca, potrivit unor surse diplomatice de la N’Djamena, Sarkozy ii va lua pe cei patru spanioli acuzati de tentativa de rapire si ii va lasa la Madrid, iar cu cei trei jurnalisti francezi se va intoarce in Franta.

Pe 25 octombrie, o organizatie de caritate franceza, Zoe’s Ark , a incercat sa scoata 103 copii din Ciad si sa-i aduca in Franta pentru a-i da spre adoptie, chiar daca in Ciad adoptiile de orice fel sunt ilegale. De atunci, 21 de persoane, noua francezi, sapte spanioli, patru canadieni si un belgian au fost arestate. Dintre cei noua francezi retinuti, sase lucrau la organizatia de caritate. Francezii vor fi judecati pentru rapire, iar restul persoanelor arestate vor fi acuzate de complicitate.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: