Teroarea din Italia, vazuta ca razboi din Romania

5 11 2007

O colega care lucreaza la o companie aeriana mi-a povestit ca a sunat-o o tanti sa-i spuna ca vrea sa-si anuleze biletul spre Italia pentru ca acolo e razboi si nu vrea sa mearga sa faca act de prezenta. Acest exemplu este foarte bun pentru a putea vedea care sunt efectele amplificarii inutile a unor conflicte interetnice care exista de ceva ani incoace.

Mai citeam o stire pe Realitatea care spune ca jumatate din calatoriile rutiere din Romania cu destinatia Italia au fost anulate in ultimele patru zile, pe fondul scandalului generat de uciderea Giovannei Reggiani de un roman.

Ce mi se pare si mai aberant este, asa cum a spus si Badea aseara, campania electorala pe care primarul Romei si-o face pe seama romanilor. Adica, expulzari fara motiv intemeiat, romani batuti de italieni mascati, internati in stare grava la un spital tot italian, unde medicii, tot italieni, spun ca viata romanilor este in afara oricarui pericol. Nu cred asta. Orice nebun poate atenta la un roman internat intr-un spital italian, inclusiv medicul care il trateaza.

Dar cea mai mare problema este cea a celor doi romani care trebuiau sa vina din Italia si despre care nu se stie nimic. Sa fi fost oare infractori si teama de a ajunge in tara i-a speriat? Posibil si asta, dar mai pot fi alte posibilitati care ar incrimina direct poporul italian.

Reclame

Acțiuni

informatie

2 responses

6 11 2007
Mironov

„uciderea Giovannei Reggiani de un roman” . Alooooooooooo, respectivul este tigan nu roman. Aici in Italia a fost prezentat ca fiind tigan din Romania.

6 11 2007
Andreea Iordache

Maillat e cetatean roman de etnie rroma. Astea sunt faptele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: