Efectele amplificarii

6 11 2007

Constat ca, pe masura ce trece timpul de la moartea italiencei, ipotezele de lucru ale anchetatorilor italieni sunt tot mai subrede. In contrapondere, presa romaneasca da nejustificat de multe stiri despre tot soiul de italieni care traiesc in Romania. Politicienii, caci si ei trebuie sa se manifeste, ies cu declaratii ,care de care mai ciudate, despre o realitate inexistenta.

Si totusi, noi, astialalti, care nu suntem italieni, ci romani, care nu dam in cap, ci muncim cinstit, care mai suntem preocupati si de agentul terminc, ca a venit frigul, suntem neglijati sau, ca sa ma exprim ceva mai elevat, nu prezentam interes pentru mass-media. Si toata lumea se intreaba de ce nu se mai uita oamenii la TV, de ce a scazut capacitatea de atentie cand vine vorba de politica, de ce nu avem societate civila si multe alte lucruri.

Ma gandesc ca, in aceste conditii, chestiunea legata de interesul public, care, evident, e relativa, caci la noi asta depinde de publicul caruia te adresezi (daca tin cont de politizarea presei romanesti), nu mai exista. In schimb, apare fenomenul obsesiei, care este o problema care poate aduce atingere, la o adica, si sigurantei nationale. Imi exprim dorinta sincera ca jurnalistii romani sa nu cada in capcana asta cu italienii si sa-i prezinte doar pe ei, asa cum faceau si inca mai fac americanii cu razboiul din Irak sau, pentru ca avem si noi un model valabil, cum practica Dan Diaconescu. Bineinteles, in cazul OTV, sunt alte justificari.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: