Marius Oprea, presedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania: Silvian Ionescu si Liviu Turcu sunt banuiti de activitati teroriste

7 11 2007

In Gardianul de azi apar niste chestii care pe mine ma fac sa cred ca deja nu mai conteaza care este banuit de orice, caci e mai importanta perceptia publicului vizavi de persoana respectiva. Adica, din nou, realitatea nu conteaza.

Imi amintesc cand s-a mediatizat excesiv reputatia lui Vacaroiu, pe vremea cand era premier, cand s-a scris ca e un betiv notoriu care se alimenteaza cu votca. Ulterior, mult mai putin mediatizate au fost replicile oamenilor apropiati lui care, pe buna dreptate au spus ca, daca omul era beat tot timpul, asa cum s-a spus, nu avea cum sa conduca un  guvern.

Cat despre votca, apropiatii lui Vacaroiu au spus ca omul nu bea decat palinca. Si nu stiu de ce am sentimentul ca nu mint cand spun asta. In sfarsit, acum, dupa nu-stiu-cati ani de la evenimente, oricine isi aminteste de Vacaroiu si-l aminteste ca un betiv.

Revenind la problema legata de Turcu si Ionescu, Gardianul scrie ca cei doi sunt banuiti de activitati teroriste. Acum, ma gandesc daca mai conteaza daca astia sunt sau nu acuzati de terorism. Adica, cu totii stim ce a facut Turcu, cand a zis despre Vosganian ca a colaborat cu Securitatea. Si nu cred ca s-a documentat el singur pe chestia asta. I-a fost servita, la fel ca multe altele.

Peste tot figureaza ca Ionescu a fost ofiter de securitate. Omul chiar a recunoscut ca facea „spionaj politico-economic“, orice ar insemna si asta, dar mie imi miroase a activitate ministeriala in alte tari. Ce mi se pare halucinant este ca CNSAS i-a dat verdict de necolaborare. Dar asta se justifica doar daca Ionescu este inca activ.

Si acesti doi indivizi vor fi cercetati si anchetati si achitati si nu se va spune niciodata daca ei au comis fapte de terorism pentru ca sunt mult prea bine pusi acolo unde sunt pusi. Si pe sistemul ca cineva nu-i va lasa niciodata la greu, ca, na, sa fii 15 ani securist si sa ramai asa e o chestie, dar sa fi si activ e o treaba mult mai grava si atunci beneficiezi de protectie.

Ma intreb insa cat va ramane Marius Oprea pe functie. Adica sa fii sef peste o ditamai institutia (ma refer la importanta) si sa-ti permiti sa faci publice niste chestii de genul asta e o treaba.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: