Basescu a discriminat-o pe Andreea Pana cand a jignit-o in absenta

8 11 2007

Dupa incidentul petrecut in Selgros, cand jurnalista Andreea Pana l-a filmat pe Basescu si presedintele i-a confiscat telefonul si, dupa o discutie privata, devenita ulterior publica din cauza tehnicienilor, purtata intre presedinte si sotia sa, inregistrata de acelasi telefon buclucas, cand Basescu spunea despre reporterul Antena 1 ca este „tiganca imputita”, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat si l-a avertizat in scris pe Basescu, ca il va „condamna public” pentru cuvintele rostite. Presedintele nostru, al tuturor, a contestat la Curtea de Apel Bucuresti „sanctiunea” primita si a pierdut.

Eu sunt de acord ca Basescu sa fie mustrat public pentru aceste afirmatii. Ce nu inteleg insa este ce treaba are acest CNCD, o alta institutie anonima, cand este vorba de insulta, poate calomnie, caci discutia a devenit publica, dar nicidecum de discriminare.

Reporterul Antena 1 putea apela la staff-ul de juristi si avocati ai lui Voiculescu si sa-l dea in judecata pe presedinte si sunt convinsa ca ar fi castigat pe buna dreptate, daca Basescu ar fi renuntat la imunitate.

Nu sunt de acord cu ce a facut presedintele. E un gest de o marlanie grava. Dar o asemenea decizie din partea unei institutii care nu are nicio treaba cu ce s-a intamplat, sa fie aprobata de judecatorii de la Curtea de Apel, mi se aberant. In mod clar este o decizie politica.

Cu acesti judecatori independenti, care cred ca gandesc independent de realitate, sper ca, in aceasta chestiune legata de contestarea avertismentului dat de CNCD, Basescu sa castige, caci pentru mine este evident ca acest consiliu si-a depasit cu mult atributiile.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: