Justificarea averilor din presa: Ce nu a reusit Saptamana Financiara incearca EVZ

8 11 2007

Cu mai bine de o jumatate de an in urma, Saptamana Financiara vroia sa faca materiale despre averile din presa. Chiar a facut un top cu averile din presa romaneasca si s-a oprit, fara prea multe explicatii.

In EVZ de azi apare un material despre averea lui Bogdan Chirieac, unul dintre editorii de la „Gandul”, care, asa cum sustine EVZ, ar fi obtinut fara licitatie contracte de zeci de milioane de euro pentru inermedierea vanzarii echipamentelor Motorola catre STS, Aeroportul „Henry Coanda” din Otopeni, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Regia Autonoma ROMATSA sau Compania Nationala a Huilei.

Nu cred ca profitul firmei lui Chirieac pe 2006 este de 5,1 milioane de euro, asa cum scrie EVZ, chiar daca astea pot fi cifrele oficiale. Adica, sa ai atatea contracte si sa scrii si sa ai o cifra de afaceri pe 2006 de vreo 24 milioane de euro si un profit de circa cinci ori mai mic e cam ciudat. Adica e vorba de niste echipamente mult mai scumpe decat jucariile pe care le vedem noi pe piata, deci, cifra de afaceri si profitul trebuie sa fie mult mai mari de atat.

Ce ma enerveaza foarte tare la astfel de materiale este ca toate datele astea se obtin de cineva care are ORNISS, pentru ca datele din contracte au clauze de confidentialitate exclusive, cel putin pe hartie. Vreau sa vad si eu, in viata asta, daca cineva va fi judecat pentru ca a facut publice intr-un mediu restrans informatii clasificate.

Astept cu interes sa vad daca jurnalistul care a dat materialul asta va fi acuzat de ceva legat de siguranta nationala, desi este evident ca nu a lui a fost vina pentru divulgarea „secretelor de stat”.

UPDATE

EVZ continua sa loveasca in Chireac si in CTP si mai scrie ca „ziaristul Bogdan Chirieac critica aprig firmele care-i concurau contractele cu statul si lauda subtil marfa companiei sale intr-un editorial”.

Nu inteleg de ce astia de la EVZ nu au facut doua pagini cu Chirieac din prima si gata. Sa dai aceasi bomba doua zile e aberant. Cred ca multi si-au dat seama din primul moment ca editorialistul se folosea de ziar pentru binele afacerii sale.

Oricum, declaratia pe care o face CTP-ul pentru EVZ, ca el doar citeste materialele si le trimite la tiparit intrece orice limite ale bunullui simt. Sunt curioasa sa vad ce se va alege de Chirieac dupa ce a zis CTP-ul ca va discuta cu Sarbu despre aceasta problema. Se va transforma oare intr-o problema si mai mare?

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: