Nu mai poti minti poporul cat avem televizorul si bani de lumina

10 11 2007

Cred ca asa s-ar putea rezuma tentativa ministrului de externe al Romaniei cand vine vorba de declaratii care pot fi probate oricand. Noroc ca avem cameramani buni care, de voie, de nevoie, fac ilustratie pe banda rulanta si isi amintesc ce au filmat.

Oricum, ce a facut Cioroianu de cand a inceput circul cu expulzarile e ceva de neconceput. Un ministru de externe nediplomat, de o prostie cum rar mi-a fost dat sa vad, uituc sau mincinos, care e cam acelasi lucru cand vine vorba de conducatori (cu exceptia lui Basescu, care s-a obisnuit sa-si ceara scuze anticipat pentru orice), care inca mai sta pe functie lejer, ocrotit de Cookie (cred ca asa se scrie porecla lui Tariceanu), imi aminteste de catrenul legat de Congo de pe vremea cand Nastase era in topuri.

Si mai teribila mi se pare declaratia lui Cioroianu, parafrazata dupa Basescu si completata cu argumentul de rigoare: „Nu sunt perfect, dar sunt potrivit pentru funcţia de ministru de Externe”. Am impresia ca asta ne crede tembeli.

Isi mai aminteste oare cate gafe a comis? Cea mai mediatizata a fost aia de la Casa Alba, cand vorbea asemeni unui nou-nascut cu Condolezza Rice. Atunci a spus ca daca sunt dovedite declaratiile din presa, el e hotarat sa demisioneze. Asta chiar are impresia ca sta cineva sa verifice toti prostii? Toata lumea il pandeste ca sa vada cand o comite. Se vorbeste si apoi se decide plecarea lui din minister. Simplu.

Singura lui sansa ar fi fost daca ar fi refuzat postul de ministru de externe, pe care, de altfel, l-a primit destul de greu. Chiar nu inteleg de ce i s-a propus tocmai lui asta. Erau destui liberali foarte buni pe treaba asta. Pacat de munca lui Mihai Razvan Ungureanu si a celorlalti ministri, inclusiv a lui Geoana care, asa prostanac cum e, a facut o treaba mai buna ca Cioroianu.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: