Institutiile din Romania au dat in paranoia

15 11 2007

Ca sa alimenteze si mai mult zvonurile destul de dubioase cu privire la teroristii care cica misuna prin Romania, de vreo doua saptamani incoace, mai multe institutii au vorbit de teroristi.

Institutia pentru Crimele Comunismului vorbeste de doi grei din brigadele speciale care ar fi suspecti de terorism. Acelasi institut depune pentru a nu-stiu-cata oara dosare cu alte nume sonore din Securitate care ar fi deja acuzate de terorism. Ala care cica a fost arestat pentru ca ar fi vrut sa arunce in aer butelii de aragaz la Timisoara a primit 12 ani de puscarie pentru acte de terorism si tentativa de omor. Ce ma socheaza la chestia asta e ca tipul in cauza ar fi fost supravegheat si de SRI probabil pentru ca se convertise la islamism. Si ca sa fie treaba treaba, mai vine si raportorul italian Fava care zice ca CIA a facut 17 escale in Romania, iar la bordul aparatelor erau suspecti de terorism.

Imi amintesc cand am citit o carte despre manipulare, care vorbea despre cum s-au comportat CNN si Al Jazeera cand SUA a declarat razboi Irakului. Si in cartea respectiva spunea ca manipularea cu privire la cauzele si la razbiul care urma sa se desfasoare s-a purtat la doua niveluri: CNN vorbea despre supozitii, iar Al Jazeera vorbea despre certitudini, chiar daca niciuna dintre televiziuni nu aveau nicio sustinere pentru ceea ce spuneau.

Oricum, ma gandesc ca si raportul pe care l-a facut Fava va fi supus votului europarlamentarilor, care sunt convinsa ca nu vor judeca pe baza raportului in sine, ci pe baza de imagini difuzate la TV.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: