Interviul fara fond dat de ambasadorul Romaniei la ONU

18 11 2007

Realitatea da o stire despre un interviu acordat de ambasadorul Romaniei la ONU cotidianului elvetian Le matin, in Care Doru Costea spune un lucru insignifiant: „Daca situatia econimica a Romaniei ar fi mai buna, rromii ar trai mai bine”. Costea mai spune ca este si jenat si responsabil pentru popularea Genevei cu rromi neasosi mioritici. Si totusi, ambasadorul apreciaza un lucru deja confirmat: rromii nu sunt numai o problema nationala, ci au devenit una de nivel european.

Dar de ce sa comenteze Costea, care e si pesedintele Consiliului pentru Drepturile Omului, doar situatia rromilor, fara sa faca referire si la romani? Nu e oare discriminare? In sfarsit, Realitatea spune ca acest interviu a fost dat dupa ce Elvetia a anuntat ca, de la 1 decembrie, toti indivizii fara acte gasiti in Geneva vor fi expulzati de autoritati, ca masura de combatere a cersetoriei. Realiatea mai spune ca aceasta masura se adreseaza in mare parte cetatenilor romani de etnie rroma, care ar popula nejustificat de mult orasul.

Iata cum Romania este atacata din toate partile, iar reprezentantii nostri in diferite foruri apreciaza ca este mai bine sa spuna nimicuri. Nu sunt o patriota infocata, dar nu mi se pare normal ca ambasadorul Romaniei intr-unul dintre cele mai grele organisme de pe planeta sa dea un interviu in care sa nu zica nimic. O dovada de bun simt ar fi fost daca ambasadorul nostru sa fi tacut. Dar pozitia, functia, remuneratia si socotelile nu impun astfel de gesturi.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: