Trecutul va ajunge din urma – eutanasierea in presa a securistilor

28 11 2007

Cotidianul scrie azi ca Balaceanu-Stolnici, alias Laurentiu – informator al Securitatii, ar fi furnizat baietilor cu ochii albastri planul casei directorului de la Europa Libera, Vlad Georgescu.

Articolul pe care l-au scris baietii astia de la Cotidianul mi se pare infantil. Se bazeaza pe o carte – Operatiunile Melita si Eterul. Istoria Europei Libere prin documente de Securitate – fapt care poate duce foarte usor la o intoxicare. Ma mir ca n-au facut recenzia intregii carti. Sau poate ca asta va urma. Oricum, despre cartea asta a scris si Adevarul, dar redactorul lui Patriciu a fost suficient de istet incat sa nu i-a de bun tot ce scrie acolo. Sau poate ca nu a citit cartea redactorul in cauza.

Totusi, daca ma chinui putin si calific veridic articolul din Cotidianul, desi este o reclama la o editura inca din primul paragraf, ma gandesc ca nimeni nu ar fi atat de pueril incat sa faca publice niste date fara o minima verificare. Dar, ca sa poata verifica, trebuie sa aiba acces la documente. Atunci, cine este acest Mihai Pelin, care, de fapt, cred ca este doar un pseudonim cu greutate. Intr-o teorie a conspiratiei in care traim cu totii, cred ca acest individ este unul dintre oamenii din servicii, fie SRI, fie SIE, fie serviciile din MIRA, fie cele din Ministerul Justitiei.

Acum, cand suspectii de terorism sunt securistii si militienii lui Ceausescu care lucreaza acum pentru Basescu sau Voiculescu, se scrie de Balaceanu-Stolnici ca e „complice la asasinatele de la Europa Libera”. Aberant. Nu cred pentru ca toti trebuie sa se acopere intr-un fel, chiar si printr-un fals, caci oamenii aflati acum in pozitii-cheie nu trebuie deconspirati.

Cred insa ca exista orori ale comunismului comise de oamenii prezentati in presa. Dar aceste fapte nu vor fi facute publice niciodata. Printr-o carte scrisa de un individ din servicii, carte mediatizata de un cotidian central si prin televiziuni se distruge foarte simplu un individ. Jurnalistii citeaza o sursa care, zic ei, e credibila, baietii din servicii sunt linistiti caci nu s-au murdarit, iar omul pica. Un algoritm atat de simplu si de eficient distruge pe oricine.

P.S. Asta inseamna, Andi, spalarea creierelor. Se practica in presa, in unitati de invatamant, in viata reala. Oriunde. Esti invatat care sunt valorile lor, nu ale tale, caci tu nu ai identitate. Brusc, cand ai impresia ca stii despre ce vorbesti, iti dai seama ca, de fapt, nu stii nimic. Trebuie sa-ti dea cineva o directie. Intrebi, ti se raspunde, esti directionat in functie de necesitati. Asta e manipularea. Nu se mai aplica vorba batraneasca ca ceea ce nu stii nu te poate afecta. Fie ca esti sau nu constient, te afecteaza oricum. E un cerc in care intri involuntar si din care nu poti iesi. Un mecanism al dracului de perfid in care poate fi angrenat oricine.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: