Chiuariu, pui de comunist

29 11 2007

Realitatea scrie de intentiile aproape dictatoriale ale ministrului justitiei, care vrea sa desfiinteze practic autoritatea Curtii Constitutionale in raport cu guvernantii. Partea proasta in toata povestea asta e ca Guvernul adopta si trimite in Parlament viziunile unui ministru incalificabil din punct de vedere al competentei. Cum spune o buna prietena, o mana o spala pe alta si impreuna curata imaginea Executivului.

Prin aceasta initiativa se restrange deptul unei autoritati de a reglementa constitutionalitatea ordonantelor guvernamentale si intreaga problema se reduce la o decizie judecatoreasca intr-o instanta, care judecator este, bineinteles, inamovibil pe functie si independent. Si daca, intr-o situatie aberanta, un ministru e judecat si condamnat, ce viata va mai avea judecatorul in cauza?

Cine l-a pus pe asta in functie de ministru? Ajung sa citez din Becali si sa scriu ca trebuie sa fie testati toti cei care candideaza la o functie publica. In primul rand, testarea IQ-ului si a personalitatii. Au fost cazuri in care, un personaj coleric, Vasile Blaga, a injurat. Cred ca ar fi fost in stare sa-i dea si vreo doua palme individului care l-a reclamat in presa.

Legea Junglei guverneaza Romania de vreo 18 ani incoace. Si noi sa mergem sa votam? Pentru ce? Daca situatia asta va continua, prefer sa aleg sa nu votez. Poate se va schimba ceva.  Poate nu.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: