Kosovo…Kosova…Basescu…Tariceanu…UDMR…Vadim…WTF?

20 02 2008

S-a proclamat si independenta Kosovo, Kosova sau ce denumire vrea oricine sa-i atribuie acestei provincii. Evident, toti analistii si strategii spun ca nu e foarte bine ce se intampla caci fiecare adunare de invizi s-ar putea sa-si ceara dreptul la autodeterminare si sa ajunga stat, fapt care mi se pare just, la o adica. La fel s-a intamplat si cu Romania, si cu multe alte state.

Acum, problema noastra ca natiune nu e asta. Vin alegerile si odata cu ele scumpirile, „bonusurile” de la guvern si retrocedari de terenuri catre indivizi destul de dubiosi. Si in acest haos in care traim si vom trai mult timp de acum inainte pe Tariceanu il intereseaza foarte tare sa iasa in Parlament cu un speech in care spunea acelasi lucru: ca Romania nu recunoaste independenta provinciei. Adica, e foarte important sa faca asta pentru ce? E o procedura? E altceva? Nu pot sa concep ideea asta, ca in momentul in care un ministru al cabinetului Tariceanu nu sustine pozitia statului, premierul sa mearga la „alesi” sa le vorbeasca. E penibil. Iar Vadim a spus foarte bine ca nu poti fi la guvernare daca nu sustii pozitia statului pe care il reprezinti, deci trebuie sa pleci sau sa fi dat afara. Si asta cred ca va fi miza urmatoarelor alegeri. Pe cale de consecinta, cum PSD-ul a anuntat ca nu va sustine guvernul in parlament, se anunta anticipate. Totul e sa vrea si presedintele sa plece acum Cookie de pe postul lui premier liberal de stanga, „fonctie” tinuta cu mari compromisuri. Doamne-Ajuta!

In rest, sper ca locuitorii din Kosovo sa o duca mult mai bine, cu sau fara independenta. Mai sper ca „alesii” neamului romanesc sa se gandeasca din cand in cand si la noi, astia care, la un moment dat, daca Romania va intra in vreun razboi pe bune, armata va fi formata din fiecare dintre noi. Si atunci sa ne rugam ca rezevele statului vor fi suficiente pentru fiecare dintre noi.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: