Din viata de zi cu zi a oamenilor de la Urgente

21 02 2008

De curand am avut o discutie foarte interesanta cu un baiat care lucreaza la Urgenta la un spital din Bucuresti si care mi-a explicat cum se pune problema medicala in perspectiva studenteaza. Mai exact, mi-a explicat ca salariile sunt infecte in raport cu munca depusa, iar conditiile de munca sunt groaznice. Cunoaastem fenomenul. Totusi, cinci tomografe la 2,5 milioane de bucuresteni, la care se adauga indivizii aflati in tranzit si copii veniti sa studieze situatia de fapt in Capitala e o mizerie cand ma gandesc ce statistici sunt pe fenomenul AVC-urilor si ale altor afectiuni care implica un tomograf. Si cand afli ca un tomograf din cinci este agabaritic si se poate utiliza in conditii speciale iti vine sa-ti iei campii si sa mergi in muntii inca neexploatati pentru marmura sau minereuri.

Am mai aflat ca sunt si pacienti care vin pe la Urgente cu vibratoare bagate in zone excesiv de erogene, iar medicii, rezidenti sau nu, veneau in mare graba la pacienti de genul asta din curiozitate. Evident, distractia e maxima la o prima „vedere”. Dar cand aflii ca dispozitivul are inca baterii si poate fi scos doar de un chirurg, care e foarte ocupat, parca nu mai e asa de amuzant. Pacientul poate fi oricine si poate da spitalul in judecata pentru ca nu a primit atentia cuvenita si nu se stie ce consecinte ar putea avea un astfel de proces asupra spitalului.

Am mai vorbit si despre ce face Nicolaescu cu sistemul sanitar romanesc, in speta, despre programul de analize. El pro, eu contra. Argumentat, omul sustine ca analizele preliminare sunt necesare ca sa poti sa faci si altele. Logic, e corect. Practic insa, dint-o masa de aproape 22 de milioane de indivizi, cati isi vor face analizele din program? Iar in situatia extrema in care analizele vor fi facute de toti romanii, cati vor mai veni la inca un set de analize suplimentare pe care le vor plati, in principiu, din buzunar? Si cand ma gandesc ca o statistica data publicitatii asta-vara spunea ca nicio prostituata nu are HIV/SIDA ma apuca toate cele.

Totusi, ma gandesc ca avem inca o lege inutila care spune ca transmiterea bolilor in cunostiinta de cauza se pedepseste cu nu-stiu-ce. Si teoretic, aici Nicolaescu are dreptate cu programul. Dar, daca nu-ti faci analizele primesti o amenda si asta e. Si nu se intampla nimic. Prostituatele continua sa presteze, amenzile nu se platesc si programul se mai poate prelungi cu inca o suta de ani si tot nu se va intampla nimic util noua, celor liberi macar in perspectiva politica. Poate doar daca vine cineva sa te ia cu duba de acasa, dar atunci o sa sara toate ONG-urile si doar daca vom avea regimul lui Castro in Romania nu vom avea scapare.

Reclame

Acțiuni

informatie

2 responses

24 02 2008
Alexandrel

Banc : O femeie ajunge la urgente cu un vibrator introdus intr-o zona „excesiv de erogena” . In fine… aunge pe masa de operatii… si dupa ce se termina tot doctorul ii spune pacientei : Doamna… am o veste bina si una proasta. Respectiva zice : spune-o pe aia proasta mai intai. La care doctorul : Vestea proasta e k n-am putut sa il scot afara. Vestea buna… : I-am schimbat bateriile.

24 02 2008
jordash

:)) Stii ca toate bancurile au un sambure de adevar…
Apropo, imi zicea cineva ca bancurile cu Ceausescu erau inventate de securisti ca sa testeze „starea de spirit” a populatiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: