Sondajele lu’ Vranceanu Firea…

23 02 2008

In fiecare seara, la Antena 3, la inceputul emisiunii „Stirea zilei”, se lanseaza o intrebare legata, in principal, de Basescu. Se spune numarul la care poate fi trimis un sms si se face un „sondaj” in randul audientei postului. In partea din dreapta jos a ecranului apar niste rezultate. Iar rezultatele sunt calculate asa: daca sapte oameni voteaza pentru Firea, de exemplu, inseamna ca 70% este pro Firea si automat restul de 30% sunt impotriva. Pai ce sondaj e asta?

Cel mai tare ma oftica ca, la sfarsitul emisiunii, moderatoarea pierde circa 30 de secunde pentru a spune rezultatele si numarul de „electori”, dar nu face o statistica sa vada ce rating a avut si cati au votat. Nu zic sa o faca atunci, ca nu se poate. Dar in urmatoarea emisiune poate spune ceva concret despre marja de eroare.

Da’ de ce oare face ea „sondajele” astea? Adica e nevoie acuta de bani in Intact sau trebuie sa mai incheie niste contracte? Sau poate are impresia ca da bine? Ca e o dovada de fidelitate a audientei fata de postul oligarhului, cand voteaza o suta de oameni dintr-o audienta de vreo 180 de mii? Beats me.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: