Ce ma oripileaza in presa

5 06 2008

Ok. Suntem in campanie electorala, trebuie sa fie sustinuta o doctrina, ar trebui sa existe o ideologie care sa guverneze spiritul jurnalistic si cu toate acestea, nu se intampla nimic. Cum negarea negatiei inseamna adevar, deduc ca cea mai mare problema este poluarea. Toata lumea face economie la orice, sprijina actiunile de ecologizare, promoveaza interesele oamenilor verzi, inclusiv pe acelea ale patronului de la REBU.

Astfel, sa fi jurnalist in asemenea conditii mi se pare de domeniul fantasticului, motiv pentru care ma solidarez cu cei care au simtit pe pielea lor ce inseamna sa fii un om principial si sa ti se dea si peste bot si peste principii si sa fi trecut in rezerva pe motiv ca ala care te plateste vrea asta, fara niciun argument redutabil.

Eu nu am trecut prin asa ceva pentru ca nu am avut sansa sa practic jurnalismul in adevaratul sens al cuvantului, insa am vorbit cu niste personaje care au mai multi ani de presa decat are Vanghelie ani de scoala. Si situatia era clara: esti novice, stai pe butuci, taci si incasezi pana te saturi, si apoi ai doua sanse: fie ai bafta, fie pleci. Teoretic, in presa nu prea exista versiunea „imi dau demisia” pentru ca speculatiile de orice gen vor lasa sa se inteleaga ca, oricine ai fi, ai fost dat afara pentru ca si deoarece ai comis-o cand era bezna si nu te-a vazut nimeni. Si aici se platesc polite de mai multe tipuri, pornind de la sicane pana la atacuri intre institutii. Dar cum anul 2008 este predestinat alegerilor de orice fel, sper sa reusesc sa aleg calea dreapta, adica versiunea utopica a jurnalismului. Multumesc anticipat celor care imi ureaza calatorie sprancenata.

Reclame

Acțiuni

informatie

2 responses

11 06 2008
minodoramanta

imaginea generala despre mass-media este ca e aservita diverselor interese politice si/sau economice. jurnalistii nu sunt profesionisti, nu urmaresc un subiect pana in panzele albe, nu scot nimic concret la iveala. apa de ploaie…

11 06 2008
jordash

Cu totii suntem aserviti diverselor interese. Difera doar beneficiarul 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: