Justificarea notelor obtinute la licenta (aviz pentru Adomnitei – proiect de lege populist, acum, ca vin alegerile)

25 06 2008

Din punctul meu de vedere, una din cele mai grele, dar si cele mai importane situatii cand vine vorba de orice evaluare, fie ea licenta sau nu, o reprezinta justificarea notelor obtinute. Si nu oricum, ci o justificare oficiala, cu argumente unice, fara echivoc, notate intr-un barem elaborat in acord cu cerintele din lucrarea respectiva.

Eu, de exemplu, am avut parte de argumente incalificabile cand mi s-a dat nota 4 pe o lucrare la etica. Respectiv, individa care figureaza ca profesor mi-a spus ca am luat nota 4 pe motiv ca ea nu da nota 2. Evident, am intrebat-o de ce mi-ar da nota 2, iar ea mi-a raspuns ca nu am bibliografia necesara. Eu am considerat ca bibliografia poate fi si o parte din cursuri, iar ea mi-a spus ca notitele de curs nu sunt bibliografie. Pai si atunci de ce trebuie sa scriu la curs? Oricum, si fara bibliografie, tot nu s-ar fi ajuns la acea nota.

In cea de-a doua faza a discutiei, profesoara mi-a zis ca nu doar bibliografia este problema, ci si faptul ca nu intelege. As putea face aprecieri la capacitatile individei de intelegere, dar prefer sa rezum discutia purtata cu ea. Astfel, am inceput sa citesc paragraf cu paragraf ( nu foarte mult, pentru ca „lucrarea” ocupa 3/4 dintr-o pagina A4). Mi-a spus ca intelege. Apoi mi-a zis ca daca am o problema, sa merg la decan. Evident, nu am fost sa transez problema la decan, pentru ca, in opinia mea, situatia era foarte clara. Nu aveam nevoie de aprobarea decanului ca sa constat ca ea a facut un abuz, si l-a asumat prin folosirea unor argumente impertinente si continua sa fie profesoara.

Acum, dupa aceasta povestioara, sper sa initiez o petitie prin care sa cer initierea unui act normativ care sa aiba drept scop justificarea oficiala in termen de nu-stiu-cate zile a oricarei note obtinute in urma unei evaluari. Evident, aceasta nota explicativa se va face in urma unei sesizari depuse de oricine are legatura cu lucrarea respectiva.

Vreti ca profesorii sa va explice de ce picati la examene?

1) Da, pentru ca vreau sa stiu cum gandeste subiectele profesorul respectiv
2) Da, pentru ca vrea sa vad unde am gresit
3) Da, pentru ca vreau sa inteleg baremul
4) Nu, pentru ca oricum nu conteaza explicatiile, ci nota
5) Nu, pentru ca nu ma intereseaza nota, ci cunostiintele pe care le am
6) Nu, pentru ca deja m-am stresat prea tare ca am venit la examen

View Results

Make your own poll


Acțiuni

Information

Lasă un comentariu