Prea tare: „Partidele, sceptice in privinta unei colaborari cu PRM”

1 08 2008

Un articol publicat azi in „Gardianul” ma face sa ma gandesc la miza pe care o are uninominalul. Redau integral materialul. E prea bun sa nu apara si pe blogul meu.

Surse oficiale au declarat ieri pentru “Gardianul” ca Gelil Eserghep, proaspat demisionat din PRM, se va inscrie in Partidul Conservator. Filiala Constanta din care a facut parte deputatul Gelil Eserghep este in pragul disolutiei dupa ce foarte multi membri s-au inscris in alte partide. Aceleasi surse au afirmat ca Vadim Tudor are mari probleme cu filialele performante ale partidului, unii dintre liderii acestor organizatii fiind pe picior de plecare. Mai mult, conform unor surse bine informate,  aproximativ 20 de structuri judetene  ale PRM au probleme interne din cauza rezultatelor foarte slabe obtinute la alegerile locale.

Vadim a dat liber la negocieri
In acest context, Vadim Tudor, a anuntat ca a dat “mandat nelimitat” de a negocia aliante cu alte partide secretarului general, Gheorghe Funar, si vicepresedintelui executiv, Lucian Bolcas. Vadim Tudor a mentionat ca exclude varianta fuziunii prin absorbtie, o alianta cu UDMR, dar si o alianta electorala, care ar presupune un prag electoral mai mare de cinci la suta. “Când am spus nelimitat înseamna toate posibilitatile”, a adaugat liderul PRM. Întrebat daca PRM va opta pentru o alianta politica sau pentru una electorala, Vadim a spus ca varianta de alianta electorala este exclusa din cauza pragului de 8 la suta, care e “mai riscant”. “În conditiile legii, cu cinci la suta pragul minim putem vorbi”, a aratat Vadim Tudor, care a lasat sa se înteleaga ca ar opta pentru o alianta preelectorala, nu pe liste comune.Vadim Tudor a spus ca o decizie finala va fi luata în functie de sistemul de vot care va fi folosit la alegerile parlamentare, sistemul de vot pe liste sau vot uninominal.

Corlatean (PSD): Nu acceptam noi aliante
Secretarul general al PSD Titus Corlatean a declarat pentru “Gardianul” ca nu se pune problema, in acest moment, ca Alianta PSD+PC sa accepte in interiorul sau alte structuri politice. ”Dupa alegerile parlamentare, vom mai  vedea”, a precizat Corlatean. La randul lui, liderul PSD Victor Ponta ne-a declarat ieri ca, din punctul lui de vedere, PSD nu trebuie sa se alieze cu nimeni. ”Mai intai trebuie sa ne coalizam noi intre noi, pesedistii. De fiecare data cand am fost uniti, am castigat si singuri”, a precizat Ponta.

Daniela Popa (PC): Nu ne aliem cu PRM
La randul ei, Daniela Popa, presedinte al Partidului Conservator, a declarat ca nu se pune problema  ca PC sa se alieze cu PRM. Cu toate acestea,  Daniela Popa a precizat ca accepta venirea unor disidenti peremisti in partidul sau.

Radulescu (PD-L): Vom discuta
Democrat-liberalul Cristian Radulescu a evitat sa spuna daca PD-L ar accepta o oferta de colaborare din partea PRM: “O astfel de problema trebuie discutata in Biroul Permanent al partidului”, a sustinut deputatul pedelist.

B.A.
Sursa: Gardianul
Reclame

Acțiuni

informatie

2 responses

1 08 2008
alchimitza

Superstire!
Dk e liber la Alianţe şi de ele se ocupă Lucian Bolcaş, nu mai avem de ce să ne facem griji…O să iasă ştiri de nota 10.

La CP, la seminar, aveam de simulat conferinţe de presă. Câte 4 -5 trebuia să susţinem o conferinţă.
Grupa mea s-a ocupat de PRM. Io eram Lucian Bolcaş. Deci:))
L-am studiat cu cea mai mare atenţie 2 săptămâni, ştiu tot. Şi când zic tot…
Dar tot Vadim a ieşit cel mai bine. Era toată grupa pe jos de râs.

2 08 2008
jordash

Problema e ca nu se ocupa doar Bolcas de aliante si fuziuni. Se ocupa toti liderii de filiale ale PRM. S-ar putea sa nu mai fie asa amuzant, fie si din acest motiv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: